О клубу

Клуб је почео са радом у фебруару 1988. године, као рукометна секција у ОШ „Иво Андрић“ у Радинцу. Ту прву генерацију чиниле су девојчице рођене 1973. и 1974. годиште.

Као рукометни клуб „Млади Радник“, регистрован је 09.09.1988. године, када је и започео са такмичењем у Окружној Браничевској лиги.

Први председник клуба био је Светислав Рајчић а тренери Живомир и Првослав Николић, који су уједно и били оснивачи овог клуба.

Клуб је за прве три године постојања прелазио из ранга у ранг све до Прве Српске лиге где је играо све до 1998. године. Те године клуб улази у Другу лигу СРЈ, група Србија, где је играо све до 2003. године, када иступа због финансијских проблема и враћа се у Српску лигу. Све своје утакмице тада, као домаћин, играо је у Спортској хали у Ковину. Од 2011. године, клуб постаје члан Прве Рукометне Лиге Србије, најпре групе Исток, да би нас од сезоне 2012/13, вратили у групу Центар. У прве две сезоне у Првој лиги клуб је био 5-ти односни 7-ми на крају такмичарских сезона. У сезони 2015/16, клуб је завршио као првопласирана и изборио пласман у СУПЕР „Б“ лигу Србије , што представља први степен ракмичења

За све ово време у клубу је радила и школа рукомета из које смо стално попуњавали сениорску екипу. Тако процењујемо да је за ово време постојања клуба, кроз клуб прошло више од 600 детета, углавним са територије МЗ Радинац, али и из суседних МЗ Липе, Раља, Враново, 25 мај и нешто мало деце из градских МЗ.

Као потврда доброг рада Школе рукомета, имамо и једну титулу Првака Србије, коју су девојчице рођене 1997. и млађе, освојиле на државном првенству 2010, године, да би следеће године та иста екипа била другопласирана. Из те генерације, четири девијчице, повремено се позивају на репрезентативним камповима.

Најновија потврда вредности наше школе рукомета, је друго место на Међународном турниру „Трофеј Смедеревске Јесени 2016“ када је наша екипа заузела друго место и ако је имала само пораз у финалу.

Највећи успех сениорског састава је пласман у Супер Б рукометну лигу Србије и он је остварен после сезоне 2015-16. Клуб тренутно очекује утакмице у баражу за попуну Супер Б рукометне лиге, јер је у сезони 2017-18, враћен у Прву лигу, због недостатка средстава.

Кроз овај период постојања клуба, од тренера који су оставили траг у клубу су: Живомир Николић, Првослав Николић, Дарко Шулкић, Бранко Вукосављевић и најупечатљивији као тренер Јовица Петковић и Мирослав Урошевић, Душко Петровић.

Од играчица које су се афирмисали и клубу и каријери наставили у другим клубовима су Итана Секулић (Данска), Оља Станојевић (Белгија), као и много играчица које су играли у нашим елитним лигама.